Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu Ankara'ya gitti: İZDENİZ grevi bitiyor mu'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara'ya gitti. İZDENİZ grevini bitirecek imzayı atması beklenen Kocaoğlu, bazı bakanlıklarda da temaslarda bulunacak. Başkan Kocaoğlu Ankara'ya gitti
Başkan Kocaoğlu Ankara'ya gitti: İZDENİZ grevi bitiyor mu'
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Temmuz 2017 Cuma 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Ankara'ya gitti. Kocaoğlu'nun projeler ve yatırımlarla ilgili bakanlıklarla görüşeceği ve İZDENİZ grevinin sonlanması için temaslarda bulunacağı öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı ziyaret edecek olan Başkan Kocaoğlu’nun ayrıca kentte iki haftadır süren İZDENİZ grevini bitirme noktasında temaslarda bulunacağı da bildirildi. 

Kocaoğlu Ankara'da, Türkiye Denizciler Sendikası ve bağlı bulunduğu Türk-İş yetkilileriyle bir araya gelecek. 

Taraflar arasında uzlaşmaya kesin gözüyle bakılıyor. Edinilen bilgilere göre, ön mutabakata varan Kocaoğlu ve sendika yönetimi bugün Ankara'da masaya oturacak. Sendikanın Genel Merkez yönetim kuruluyla görüşecek olan Kocaoğlu'nun grevi noktalayacak imzayı atması bekleniyor.

SENDİKADAN KOCAOĞLU'NA SON ÇAĞRI

Başkan Kocaoğlu'nun Ankara'da olduğu gün sendikanın İzmir şubesinden çarpıcı bir açıklama geldi. Öğlen saatlerinde Konak Vapur İskelesi’nde grevdeki işçileri ziyaret eden TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım İZDENİZ’deki sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na “Derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil diyerek seslenen Yıldırım, enflasyon rakamlarına ilave refah payı sunulduğu takdirde toplu sözleşmeyi imzalamaya hazır olduklarını kaydetti.

“İZMİRLİLERİ MAĞDUR ETMEK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL”

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında çıkmaza giren ve 17 gündür devam eden greve yol açan toplu sözleşme sürecinde sendika cephesinden kritik açıklamalar geldi. TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, 250 İzdeniz A.Ş. çalışanına sahip çıkarak şu açıklamada bulundu: “17 gündür süren bu onurlu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu grevin yaşanmaması olarak her türlü mücadeleyi verdik. Maalesef bir iletişim eksikliği yaşıyoruz. Belediyenin 13 ayrı şirketi ve farklı sendikalar var. Gemiyi sürenle, treni süren, çim biçen, çöp toplayan aynı kefeye konuyor. Taleplerimiz bir türlü karşılık bulmadı. Denizde çalışan insanlar 2016 Ağustos ayında çıkan yasa ile gelir vergisinden muaf olmasına karşın, bu uygulanmadı. Bunu 2017’de yeni bir şartmış gibi sundular ve zam olarak karşımıza koydular. Dolayısı ile yüzde 0 zam ile karşılaştık. O zaman bizim toplu sözleşme yapmamamız lazım. Bu bir hak, bu bir kanun. Biz de bu hakkı kullanmak istiyoruz. Türkiye’deki enflasyon oranı artı bir iki puan da refah payı talep ediyoruz. Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. İzmirlileri mağdur etmek kimsenin haddine değil. İzmir’i yönetenlerin aklını başına toplaması gerekiyor. Bu insanlar namussuz değil, şerefsiz değil. Namuslu, şerefli, onurlu insanlar haklarını talep ediyor. Biz İZDENİZ cirosunun yarısına falan talip değiliz. Hakkımızı istiyoruz.”   

“SARI SENDİKA DEĞİLİZ!”

Uzlaşmadan yana olduklarının altını çizen Yıldırım, grevin kent içi ulaşımı içinden çıkılmaz bir hale soktuğunu da belirtti ve “Biz uzlaşmadan yanayız. Ama sarı sendika değiliz, teslimiyetçi değiliz. Ne kadar mücadele etmemiz gerekiyorsa edeceğiz. Denizde çalışanlara yüzde 0 zam, karada çalışanlara yüzde 9,5 oranında zam öngörülüyor. Biz TÜRK-İŞ olarak kamuda bile yüzde 12 zam aldık. Herkes şapkasını önüne koyup düşünecek. Bu işi aklı selim şekilde bu işi çözmek zorundayız. Atla deve talep etmiyoruz. Uzlaşmak için her türlü fedakarlığı yaptık, kapımız herkese açık… Denizde yatan gemiler çürüyor. Bu belirsizlik bir an önce ortadan kalksın. Buradaki bürokratlar belediyeyi yanlış yönlendiriyorlar. Bu kararı bir daha gözden geçirsinler” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası